2022 GK Questions | Latest GK Current Affairs Quiz Today

2022 GK Questions

Today 2022 GK Questions has given here. Check Daily GK Questions and Current Affairs updated on this page. Practice Daily Current Affairs GK Quiz. Go through the below sections to get Day to Day GK Questions, General Knowledge Questions based on Latest Current Affairs. Solve 22nd and 23rd GK Questions given at the end of the page. Get 23rd 2022 GK Questions & Answers.

Daily GK Quiz – May 2022 General Knowledge Questions

Q1. Recently West Bengal CM Mamata Banerjee has presented _______ awards?

  1. National
  2. Filmfare
  3. Banga Samman
  4. Padma Bhushan

Answer: 3

Q2. In how many Railway Stations Free Wi-Fi facility has inaugurated.

  1. 30
  2. 28
  3. 54
  4. 12

Answer: 2

Q3. At South Asian Junior Table Tennis India got how many gold medals

  1. 10
  2. 5
  3. 6
  4. 8

Answer: 1

Q4. In the IPL Final Match Mumbai Indian has defeated with which team?

  1. Sunrisers Hyderabad
  2. Chennai Super Kings
  3. Kolkata Knight Riders
  4. Rising Pune Supergiant

Answer: 4

Q5. In the INTEL International Science and Engineering Fair who got an award in the computational biology and bioinformatics category?

  1. Suresh Raina
  2. Pratik Naidu
  3. Parvathi Menon
  4. Praveen Kumar

Answer: 2

Today 23rd May 2017 GK Questions and Answers

1.________ has won the Federation Cup 2017?

  1. Aizawl FC
  2. Bengaluru FC
  3. Mohun Bagan
  4. Chennai City FC

Answer: 2

2. Name of the first bank to acquire IRDA new open architecture model with three life insurers on a single platform?

  1. State Bank of India
  2. BNP Paribas
  3. Deutsche Bank India
  4. DBS Bank India

 Answer: 4

3. Which Team has won the IPL 2017 Cup?

  1. Mumbai Indians
  2. Rising Pune
  3. Royal Challengers Bangalore
  4. Sunrisers Hyderabad

Answer: 1

4. Who won the Italian Men’s single Tennis Title

  1. John Williams
  2. Alexander Zverev
  3. Michael Henry
  4. Peter Andrews

Answer: 2

5. Railway Minister Suresh Prabhu has flagged which India Express to make its first appearance on Mumbai-Goa route

  1. Mumbai
  2. Bhopal Shatabdi
  3. Tejas
  4. Rajdhani

Answer: 3

Latest Current Affairs Quiz 23rd March 2017 – Today GK Questions

Q1. Free wifi service at Maharashtra railway station is inaugurated by whom?

  1. Arun Jaitley
  2. Shweta Menon
  3. Suresh Prabhu
  4. Kannan Devan

Answer: 3

Q2. National Aeronautics and Space Administration has used who name for new organism Solibacillus kalamii?

  1. Dr.Manmohan Singh
  2. Dr. Abdul Kalam
  3. Shri Arun Jaitley
  4. Shri Narendra Modi

Answer: 2

Q3. International Day for Biological Diversity has celebrated on which day of May?

  1. 22nd
  2. 23rd
  3. 26th
  4. 21st

Answer: 1

Q4. __________ became the first woman to scale Mt Everest twice in five days in the world?

  1. Lydia Huayllas
  2. Arunima Sinha
  3. Premlata Agarwal
  4. Anshu Jamsenpa

Answer: 4

Q5. French motorcycle Grand Prix has won by ________

  1. Johann Zarco
  2. Dani Pedrosa
  3. Andrea Dovizioso
  4. Maverick Vinales

Answer: 4

22nd and 23rd May 2017 GK Questions & Answers

1.In which country G20 Labour & Employment Ministers held?

  1. Mexico
  2. Germany
  3. Russia
  4. Australia

Answer: 2

2. To which sports Chinna Raju Srither is related?

  1. Football
  2. Hockey
  3. Archery
  4. Boxing

Answer: 3

3. India secured _______ rank in the International Tourist Arrivals (ITAs) list of UNWTO Barometer for the Month of March 2017

  1. 41
  2. 40
  3. 24
  4. 26

Answer: 3

4. ___________ is the head of the committee of Ministry of Water Resources River Development and Ganga Rejuvenation?

  1. Mahendra Chitale
  2. Manohar Chitale
  3. Manish Chitale
  4. Madhav Chitale

Answer: 4

5. In which state ‘Karavali Karunya’ has began named as Annual Joint Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) Exercise?

  1. Karnataka
  2. Maharashtra
  3. Rajasthan
  4. Andhra Pradesh

Answer: 1