Current July Month Important GK Questions | July 2022 Latest MCQ’s of Today Current Affairs Capsule

July 2022 GK Questions

Hello Readers!!!! Have a look at today’s section. Check Latest MCQ’s updated based on Current Affairs Today. Practice July 2022 GK Questions and Answers. Read Daily GK Questions along with Day to Day Current Affairs Quiz Updates. Get Today’s Current Affairs Questions from below sections. Competitors who are preparing for Latest Government Jobs can practice Today Important GK Questions of 2022.

Current July Month Important GK Questions | 15th July 2017 Latest MCQs of Today Current Affairs Capsule

Today Important GK Questions July 2022 – All Competitive Exams

Q1. Which company has acquired Bangalore-based artificial intelligence firm Halli Labs

  1. Vodafone
  2. Samsung
  3. Google
  4. Airtel

Answer – 3

Q2. Recently who launched RailCloud Project, NIVARAN-Grievance Portal, and CTSE Scheme

  1. Naveen Patnaik
  2. Arun Jaitley
  3. Raj Mohan Rao
  4. Suresh Prabhakar Prabhu

Answer – 4

Q3.  To provide Intelligence Inputs union government has sets up ____________ new wing

  1. Directorate General of Analytics and Risk Management (DGARM)
  2. Wings of Armed Forces Tribunal
  3. Delhi Anti-Corruption Branch (ACB)
  4. National Water development Agency (NWDA)

Answer – 1

Q4. India got which rank out of 157 nations on Sustainable Development Goal?

  1. 202
  2. 144
  3. 132
  4. 116

Answer – 4

Q5.Who appointed as Chief Digital Officer by Tata Sons?

  1. Suresh Dhanapalan
  2. Vivek Sharma
  3. Naresh Iyer
  4. Aarthi Subramanian

Answer – 4

Q6. Who developed awareness videos for customers of BHIM app

  1. Finance Ministry
  2. Reserve Bank of India
  3. NPCI
  4. NASSCOM

Answer – 3

15th July 2017 Daily GK Question – Today Current Affairs MCQ’s

1.Which country has contributed additional $1 million to UN Partnership Fund

  1. India
  2. Pakistan
  3. Japan
  4. North Korea

Answer – 1

2. BRPL and _________ in MoU to explore opportunities in solar rooftops, e-vehicles

  1. The Energy and Resources Institute (TERI)
  2. All India Institute of Speech and Hearing (AIISH)
  3. Centre for the Study of Developing Societies (CSDS)
  4. Central Institute of Road Transport (CIRT)

Answer – 1

3. DIPP has decided to set up India’s first TISC in which state

  1. Kerala
  2. Uttar Pradesh
  3. Punjab
  4. Madhya Pradesh

Answer – 3

4. For Malaria Elimination Who launched the National Strategic Plan

  1. Arun Jaitley
  2. Prakash Javedakar
  3. J P Nadda
  4.  Suresh Prabhu

Answer – 3

5. 22nd World Petroleum Congress (WPC) International Conference was held in which country

  1. Paris, France
  2. Bern, Switzerland
  3. Istanbul, Turkey
  4. Tripoli, Libya

Answer – 3

6. As per NITI Aayog which is the best-performing state in “ease of doing business.”

  1. Telangana
  2. Andhra Pradesh
  3. Kerala
  4. Maharashtra

Answer – 2

Latest GK Quiz Questions – 15th July 2017 Day to Day Current Affairs Capsule

Q1. Recently who appointed as new BCCC chairperson

  1. Justice Vikramajit Sen
  2. Justice K.G.Balakrishnan
  3. Justice H.G.Kania
  4. Justice J.S.Verma

Answer – 1

Q2. Which bank Managing Director Kishore Sansi has won Skoch award

  1. Dena Bank
  2. State Bank of India
  3. Vijaya Bank
  4. Canara Bank

Answer – 3

Q3. Who named as Brand ambassador of Indoor Cricket Team?

  1. Rajesh Sharma
  2. Vivek Raj
  3. Sandeep Patil
  4. Suresh Yadav

Answer – 3

Q4. Which country has successfully tests IRBM target with THAAD

  1. India
  2. Pakistan
  3. The United States of America
  4. Japan

Answer – 3

Q5. Name of the galaxies which are discovered by the Indian Scientists

  1. Triangulum
  2. Galaxy Bode’s
  3. Galaxy Virgo
  4. Saraswati

Answer – 4

Q6. First state police in India who got  ‘super cop belt.’

  1. New Delhi
  2. Maharashtra
  3. Andhra Pradesh
  4. Telangana

Answer – 1

Leave a Comment