Daily 2022 GK Questions – Check Latest Updates of Current Affairs Quiz

Practice 2022 GK Questions

2022 GK Questions: Are you worrying about, “Where can I get General Knowledge Interview Questions and Answers?” Then you reached the exact destination. In our govrecruitment.com educational, job portal you can find Daily General Knowledge Questions Updates for the interview purpose with the complete answers and explanation. You can also get Latest Current Affairs Quiz Updates. Check Today 2022 GK Questions and Answers. Practice Today GK Quiz.

2022 GK Questions – Latest Updates

1.  Canara Bank in partnership with BSNL, embarked upon an ambitious project of upgrading the bandwidth at all its branches to

  1. 5 mbps
  2. 2 mbps
  3. 4 mbps
  4. 3 mbps

Answer:  2

2.  Which country ranks first in the travel and tourism competitiveness list 2017 by World Economic Forum?

  1. Spain
  2. France
  3. Germany
  4. Japan

Answer:  1

3.  In travel and tourism competitiveness list 2022 by World Economic Forum, India ranks?

  1. 10th
  2. 20th
  3. 30th
  4. 40th

Answer:  4

4.  Who claimed his fifth win in Chinese Grand Prix 2017?

  1. Sebastian Vettel
  2. Lewis Hamilton
  3. Max Verstappen
  4. Daniel Ricciardo

Answer:  2

5.  British-Indian educationist, who named as “Asian Businesswoman of the Year” is?

  1. Nishti Ismail
  2. Sanjeev Gupta
  3. Asha Khemka
  4. Kailash Suri

Answer:  3

GK Questions Based on Latest Current Affairs 

1.  Who is the Chairman of NITI Aayog?

  1. Arun Jaitley
  2. Balachandran
  3. Narendra Modi
  4. Bibek Debroy

Answer:  3

2.  NPCI disburses Rs. __________ cr in prize money under Niti Aayog’s Lucky Draw scheme.

  1. 240
  2. 255
  3. 250
  4. 245

Answer:  4

3.  Where is the headquarter of BSNL Located?

  1. Hyderabad
  2. New Delhi
  3. Mumbai
  4. Kolkata

Answer:  2

4.  What is the slogan of Canara Bank?

  1. Together we Can
  2. A tradition of trust
  3. One Family One Bank
  4. Trusted Family Bank

Answer:  1

5.  Canara Bank was nationalized in the year

  1. 1953
  2. 1963
  3. 1969
  4. 1959

Answer:  3

11th April 2017 Current Affairs Quiz – Today GK Questions

1.   The first rail freight service from the UK to China will depart on a _________ mile journey from Essex.

A.6,500

B.7,500

C.8,500

D.9,500

Answer:  2

2.  Indian Boxer, who Wins Gold At Thailand International is

  1. Varghese Johnson
  2. Akhil Kumar
  3. Shyam Kumar
  4. Vijender Singh

Answer:  3

3.  The National Mission for Clean Ganga (NMCG) has approved 26 projects worth Rs _______ crore under the Centre’s ‘Namami Gange’ program, aiming to reduce the river’s pollution load.

  1. 2,154.28
  2. 2,164.28
  3. 2,174.28
  4. 2,184.28

Answer:  1

4.  Recently, which state suggested denial of government jobs to people with more than two children?

  1. Punjab
  2. Assam
  3. Haryana
  4. Uttrakhand

Answer:  2

5.  NITI Aayog’s Lucky Draw schemes for consumers and merchants are Lucky Grahak Yojna (LGY) and

  1. Digi-Dhan Vyapar Yojna
  2. Pandit Deendayal Upadhyay Shramev Jayate Yojana
  3. Digital India
  4. Swadesh Darshan Yojana

Answer:  1