Daily Current Affairs Quiz | Get July 2022 GK Capsule | Practice Latest MCQ’s

July 2022 GK Questions

Hurry up postulates!!! Get Today’s GK Questions & Answers. Read the entire article to note down July 2022 GK Questions based on Latest Current Affairs Capsule. Practice Daily Current Affairs Quiz to crack any competitive exams. Have a look at Current General Knowledge Quiz Questions. If you people are preparing for Latest Government Jobs, then check Day to Day GK Capsule. July 2022 Current Affairs along with GK Questions had given here. Gain GK by practicing the Latest GK Questions. So stay tuned to our blog govrecrutiment.com to get Daily GK Questions & Answers.

Current General Knowledge Questions 2022 – Today’s Current Affairs Quiz

Q1. YES Bank has launched ___________ program recently

  1. Launch of a new app
  2. YES GST Program
  3. Inaugurate of a new Branch
  4. E-services across the world.

Answer – 2

Q2. India will host which edition of Theatre Olympics ‘The Biggest Theatre Celebration of the World’

  1. 6th
  2. 5th
  3. 8th
  4. 2nd

Answer – 3

Q3. For cooperative body poll which is the first state to fix minimum education qualification

  1. Gujarat
  2. Rajasthan
  3. Goa
  4. Kerala

Answer – 2

Q4. For which of the following purpose Union Government has empowered Army

  1. To procure weapons systems for short intense wars
  2. To introduce the digital system among nations
  3. To use of modern bullet proof helmets
  4. To change the top grade officers

Answer – 1

Q5. In women’s ODI cricket which Indian Women Cricketer becomes first to score 6000 runs

  1. Amita Sharma
  2. Karuna Jain
  3. Nagarajan Niranjana
  4. Mithali Raj

Answer – 4

Q6. Which Debit card to tap premium customers as banks renew deals with Visa, Mastercard

  1. Contactless
  2. RuPay
  3. Maestro
  4. American Express

Answer – 2

Day to Day Current Affairs MCQ’s – 14th July 2017 Latest GK Questions

1.Which of the following state to get India’s first high-speed rail training center

  1. Goa
  2. Kerala
  3. Gujarat
  4. Andhra Pradesh

Answer – 3

2. Who appointed as the new President of Renault-Nissan Indian Operations?

  1. Thomas Kuehl
  2. David Cameron
  3. Williams John
  4. John Kennedy

Answer – 1

3. Meghalaya CM has launched _________ program at Songsak

  1. Inauguration of Land Scheme
  2. Livelihood Intervention and Facilitation of Entrepreneurship (LIFE)
  3. Inauguration of Hospital
  4. Inauguration Three Day MODI Fest

Answer – 2

4. Which State Government has planned to merge DCCBs with state cooperative bank

  1. Goa
  2. West Bengal
  3. Chhattisgarh
  4. Madhya Pradesh

Answer – 3

5. In which place Union Cabinet has approved the establishment of International Rice Research Institute?

  1. Varanasi
  2. Patna
  3. Goa
  4. Uttar Pradesh

Answer – 1

6. ___________ wins Asia Pacific App of the Year award

  1. Maya
  2. Maya the Bee
  3. Solo Learn
  4. CoutLoot

Answer – 1

14th July 2017 GK Questions – Today’s Latest Current Affairs Capsule

Q1. National Green Tribunal has declared 100m from edge of __________ river as No-development Zone

  1. Ganga
  2. Yamuna
  3. Cauvery
  4. Narmada

Answer – 2

Q2. Name the star which is being discovered by scientists as Smallest Star known in the Universe?

  1. Kepler 48 B
  2. KOI – 78545
  3. KOI -869B
  4. EBLM J0555-57Ab.

Answer – 4

Q3. Recently, Amit Shah, Mohan Bhagwat has launched which book

  1. The book – Making of A Legend
  2. “The Birds of Banni Grassland”
  3. Jain Acharya
  4. The Z factor

Answer – 1

Q4. In which place Model United Nations Regional Conference has held

  1. Kathmandu
  2. New Delhi
  3. Sydney
  4. Brasilia

Answer – 1

Q5. State Bank of India waives charge on IMPS fund transfer of up to Rs _________

  1. 2000
  2. 4000
  3. 500
  4. 1000

Answer – 4

Leave a Comment

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 | Sanitary Inspector, Medical Health Officer, & Other Posts | Apply Offline

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 Are looking for Maharashtra Government Jobs? Then, Directly Walk-In to the Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022. As per the news, Malegaon Mahanagarapalika Recruitment 2022 is going to recruit the candidates for Sanitary Inspector, ANM, Junior Engineer, Veterinary Officer & Others. So, Eligible participants from Maharashtra can attend

Read More »

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 – Nursery Training Teacher (NTT) Jobs, RSSB, Purv Prathamik Shiksha Adhyapak

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Rajasthan Subordinate and Ministerial Services Selection Board (RSMSSB) had announced an employment Notification recently 2022. Rajasthan Government had announced the RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Notification under Advertisement No: प.14(76)RSSB/अर्थना/NTT/2018/3142 of Notification No: 15/2018. Aspirants who are interested in the Rajasthan Jobs can

Read More »