Day to Day Current Affairs Quiz – Today 2022 GK Questions and Answers

09th July 2017 GK Questions

Hello Readers!!! We know you are all waiting for Today’s GK Questions. Here in the today section, we have updated the Latest Current Affairs MCQ’s based on current news updates. July 2022 GK Questions and Answers. Practice Day to Day GK Quiz Questions candidates who are seriously preparing for the competitive exams. Check Important GK Questions based on Latest Current Affairs Capsule. Read Daily Current Affairs Quiz Questions updated on this page. Nowadays in every Latest Government Jobs Exams GK will be one of the major sections candidates need to attempt questions in the exam. You people have a look at Today GK Questions for All Competitive Exams.

Today July 2022 Latest Current Affairs MCQ’s – Important GK Quiz

Q1. Which country is hosting 12th G20 Summit for the first time

  1. Saudi Arabia
  2. Germany
  3. Japan
  4. India

Answer – 2

Q2. Finally which of the following state has joined to adopt Goods and Services Tax (GST) regime

  1. Andhra Pradesh
  2. Uttar Pradesh
  3. Jammu & Kashmir
  4. Rajasthan

Answer – 3

Q3. Recently who launched the GST Rates Finder Mobile App

  1. Arun Jaitley
  2. Narendra Modi
  3. Pranab Mukherjee
  4. Rajnath Singh

Answer – 1

Q4. In how many districts the government decided to set up ‘Garib Nawaz’ skill development centers

  1. 150
  2. 200
  3. 100
  4. 250

Answer – 3

Q5. Which country will be the base of the economic pole of global growth over the coming decade as per Harvard University research

  1. China
  2. Russia
  3. India
  4. Britain

Answer – 3

Latest General Knowledge Quiz Questions – Today’s Current Affairs Capsule 07/2022

1.At UN Meeting who many countries have approved the Nuclear Weapons Banning treaty

  1. 122
  2. 154
  3. 201
  4. 100

Answer – 1

2. MRP To Be Sole Price Decider for packaged goods will be starts from ___________

  1. September 20, 2017
  2. January 1, 2018
  3. August 1, 2017
  4. March 1, 2018

Answer – 2

3. The Union Government has launched __________ programme for Student Scientists recently

  1. YSSP
  2. TNSCST
  3. JIGYASA
  4. KSCST

Answer – 3

4. On Day 2 of 22nd Asian Athletics Championships India athletes won how many gold medals

  1. 2
  2. 5
  3. 6
  4. 4

Answer – 4

5. Who appointed as WHO Goodwill Ambassador for Autism in South Asia

  1. Saima Wazed Hossain
  2. David Beckham
  3. HM Queen Rania
  4. Shakira Mebarak

Answer – 1

09th July 2017 GK Questions – Daily Current Affairs Quiz

Q1. Indian-origin man Guruswamy Jayraman was honored with the highest civilian award in ________

  1. Germany
  2. Australia
  3. United States
  4. Russia

Answer – 2

Q2. Now which country become the one among top 5 countries using dirty wastewater for Agriculture, which leads to serious health risks

  1. India
  2. Russia
  3. China
  4. America

Answer – 1

Q3. As an impact of GST, LPG price hiked by up to Rs ______ per cylinder

  1. 40
  2. 50
  3. 32
  4. 28

Answer – 3

Q4. Which of the following country is not the member of G20?

  1. Indonesia
  2. Mexico
  3. Turkey
  4. Armenia

Answer – 4

Q5. US, India, Japan Joint Naval Malabar exercise to kick off on _______

  1. July 20th
  2. August 1st
  3. July 10th
  4. July 15th

Answer – 3