Day to Day MCQ’s of Latest Current Affairs | July 2022 Today’s GK Questions and Answers

July 2022 GK Questions

Latest General Knowledge Questions for All Competitive Exams had given here. Candidates preparing for the Latest Government Jobs can check Daily GK Questions to be up to date. Practice Latest Current Affairs MCQ’s. Read Today’s Important GK Quiz Questions from below sections. Get Day to Day Current Affairs Quiz Questions and Answers from this page. Candidates looking for Today’s Latest July 2022 GK Questions had provided on this page.

Practice Important GK Quiz Questions of Today’s Current Affairs Capsule 05/07/2022

Q1. Who has approved Ordinance allowing Kambala in Karnataka?

  1. Suresh Menon
  2. Pranab Mukherjee
  3. Rajesh Sharma
  4. Arun Jaitley

Answer – 2

Q2. Google Doodle Celebrates how many years of the Wimbledon Championships

  1. 140
  2. 135
  3. 125
  4. 128

Answer – 1

Q3.  India was placed in which place at the money hoarded in the Swiss bank?

  1. 76
  2. 88
  3. 52
  4. 48

Answer – 2

Q4. Name of the ride-sharing app launched by Kerala Chief Minister for techies

  1. Fin Tech startup
  2. Jeevan Rekha
  3. Mission 4K
  4. Group of Technology Companies G-Ride app

Answer – 4

Latest Current Affairs Questions and Answers – Today’s GK Quiz 05th July 2017

1.From according to RBI which of the following become Payments Bank

  1. FINO Pay Tech
  2. Reliance Industries
  3. National Securities Depository
  4. Paytm

Answer – 1

2. Which of the following country scores well on Financial Stability Board (FSB) reform report card to G20?

  1. India
  2. Pakistan
  3. South Africa
  4. Australia

Answer – 1

3. Who appointed as the Brand Ambassador of Signature Global Ropes?

  1. Amitabh Bachaan
  2. Anil Kapoor
  3. Sonam Kapoor
  4. Vidya Balan

Answer – 4

4. India has successfully test fired which of the missile

  1. AGNI – VI
  2. Quick reaction surface-to-air short range missile (QR-SAM).
  3. PSLV C 37
  4. Prithvi-II

Answer – 2

5. National Multi-Commodity Exchange (NMCE) has merged with ___________ to create India’s third biggest commodity exchange

  1. Shanghai Stock Exchange
  2. Japan Exchange Group
  3. Indian Commodity Exchange (ICEX)
  4. London Stock Exchange

Answer – 3

05th July 2017 GK Questions – Today’s Current Affairs MCQ’s

Q1. Which State has declared as“disturbed area” for six more months by Armed Forces Special Powers Act (AFSPA)

  1. Punjab
  2. Arunachal Pradesh
  3. Nagaland
  4. Uttar Pradesh

Answer – 3

Q2. Nandan Nilekani, Helion’s Sanjeev Aggarwal has launched Fundamental with How many million capitals

  1. 50
  2. 40
  3. 150
  4. 100

Answer – 4

Q3. In the Democratic Republic of the Congo for which organization has declared an end to the Ebola outbreak

  1. National Institute of Technology
  2. World Health Organisation
  3. All India Medical Sciences
  4. All India Medical Council

Answer – 2

Q4. Rajeev Pratap Rudy & Shivraj Singh Chouhan has laid the foundation stone for which park?

  1. Global Skill Park, Bhopal
  2. International Tech Park, Bengaluru
  3. Millennium City IT Park, Kolkata
  4. Magarpatta Satellite Township, Pune

Answer – 1

Q5. Which of the following Bank has signed 220 million dollar loan to improve connectivity on State Highways of Rajasthan?

  1. State Bank of India
  2. Dena Bank
  3. Asian Development Bank
  4. Federal Bank

Answer – 3

Daily GK Questions for Competitive Exams – 05/07/2017 Current Affairs Quiz

1.To provide litigants, easy access to justice Delhi High Court has launched which of the following helpline number

  1. 1111
  2. 1888
  3. 1222
  4. 1999

Answer – 2

2. In which state joint military training exercise “Maitree 2017” taking place between India and Thailand

  1. Himachal Pradesh
  2. Andhra Pradesh
  3. Arunachal Pradesh
  4. Uttar Pradesh

Answer – 1

3. Name of the book released Prime Minister Narendra Modi recently?

  1. President Pranab Mukherjee – A Statesman
  2. Mann Ki Baat
  3. The Z factor
  4. Shri Durga Saptashri

Answer – 1

Leave a Comment

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 | Sanitary Inspector, Medical Health Officer, & Other Posts | Apply Offline

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 Are looking for Maharashtra Government Jobs? Then, Directly Walk-In to the Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022. As per the news, Malegaon Mahanagarapalika Recruitment 2022 is going to recruit the candidates for Sanitary Inspector, ANM, Junior Engineer, Veterinary Officer & Others. So, Eligible participants from Maharashtra can attend

Read More »

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 – Nursery Training Teacher (NTT) Jobs, RSSB, Purv Prathamik Shiksha Adhyapak

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Rajasthan Subordinate and Ministerial Services Selection Board (RSMSSB) had announced an employment Notification recently 2022. Rajasthan Government had announced the RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Notification under Advertisement No: प.14(76)RSSB/अर्थना/NTT/2018/3142 of Notification No: 15/2018. Aspirants who are interested in the Rajasthan Jobs can

Read More »