Important General Knowledge 2022 | Today’s Current Affairs Quiz | Latest GK Questions for Competitive Exams

01st July 2022 GK Questions

Candidates who are appearing for the latest competitive exams must check Daily GK Questions and Current Affairs Updates. For those candidates from this page, we will provide Important GK Questions based on Current Affairs Daily. Practice Latest MCQ’s of Current Affairs Capsule. Get 01st July 2022 GK Questions and Answers. In the below sections you may find Today’s GK Questions 01/07/2022 and Latest Current Affairs Quiz.

Important General Knowledge 01/07/2017 | Todays Current Affairs Quiz | Latest GK Questions for Competitive Exams

Practice Daily GK Quiz 2022 Current Affairs Capsule 

Q1.Filling of Aji Dam at Rajkot by Narmada water is inaugurated by whom 

  1. Narendra Modi
  2. Arun Jaitley
  3. Naveen Patnaik
  4. Suresh Prabhu

Answer – 1

Q2. Which is the 1st country to give to UN Tax Fund with $100000 contribution

  1. China
  2. Australia
  3. India
  4. Russia

Answer – 3

Q3. Adi Godrej, Andrew Liveris has won ___________ awards recently

  1. Cannes Awards
  2. United States-India Business Council (USIBC)
  3. International Film Festival
  4. Grand Prix Awards

Answer – 2

Q4. Which of the following has launched the Web Application for Legal Services to Prisoners

  1. National Institute of Technology
  2. Kerala University
  3. National Legal Services Authority
  4. National Development Centre

Answer – 3

Q5. Union Government has launched _____________ scheme recently

  1. Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana (PMJjBY)
  2. Pradhan Mantri Sukanya Samriddhi Yojana (PMSSY)
  3. Hydrocarbon licensing regime
  4. Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY)

Answer – 3

01st June 2022 GK Questions and Answers – Today MCQ’s for Competitive Exams

1.Which State CM has launched the MSME Corporation with Rs 100 crores 

  1. Karnataka
  2. Kerala
  3. Andhra Pradesh
  4. West Bengal

Answers – 3

2. Which country has issued New Visa Criteria for Six Muslim Countries?

  1. The United States of America
  2. Australia
  3. New Zealand
  4. Africa

Answer – 1

3. For manufacturing coaches for Metro Trains who has signed agreement with Japanese firm

  1. Steel Authority Of India
  2. Bharat Heavy Electricals Limited
  3. Apollo Pharmaceuticals
  4. Lakshmi Steels of India

Answer – 2

4. Recently which board has launched new housing scheme with 12,000 flats

  1. Tamil Nadu Housing Board
  2. Kerala Public Service Commission
  3. Karnataka State Commission board
  4. Delhi Development Authority (DDA)

Answer – 4

5. Which of the following company has received World’s Second Highest Green Rating?

  1. SIERRA ODC Coimbatore
  2. World Green Building Council
  3. HongKong Green Building
  4. Green MaG

Answer – 1

Today’s Current Affairs Quiz Questions – 01st July 2022 Latest GK 

Q1. Which bank committed USD 10 billion to support development of States in India

  1. State Bank of India
  2. Reserve Bank Of India
  3. Asian Development Bank (ADB)
  4. Federal bank

Answer – 3

Q2. Which Country Prime Minister won the confidence vote in Parliament?

  1. United Kingdom
  2. Japan
  3. Iran
  4. China

Answer – 1

Q3. The United States of America (USA) decided to sell Which aircraft to India.

  1. C-17 Globemaster
  2. Beechcraft C-12 Huron
  3. Boeing -E-4
  4. McDonnell Aircraft

Answer – 1

Q4. Dr. Jitendra Singh has launched ___________  new training programme for State Government officials

  1. COMMIT
  2. Leading, Educating, and Developing (LEAD)
  3. United Nations Development Programme (UNDP)
  4. Induction Training Programme (ITP)

Answer – 1

Q5. Who launched the emergency response service called Kavach Safety for women safety

  1. Lara Dutta
  2. Preity Zinta
  3. Rani Mukherjee
  4. Kajol Devgan

Answer – 2

Leave a Comment

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 | Sanitary Inspector, Medical Health Officer, & Other Posts | Apply Offline

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 Are looking for Maharashtra Government Jobs? Then, Directly Walk-In to the Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022. As per the news, Malegaon Mahanagarapalika Recruitment 2022 is going to recruit the candidates for Sanitary Inspector, ANM, Junior Engineer, Veterinary Officer & Others. So, Eligible participants from Maharashtra can attend

Read More »

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 – Nursery Training Teacher (NTT) Jobs, RSSB, Purv Prathamik Shiksha Adhyapak

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Rajasthan Subordinate and Ministerial Services Selection Board (RSMSSB) had announced an employment Notification recently 2022. Rajasthan Government had announced the RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Notification under Advertisement No: प.14(76)RSSB/अर्थना/NTT/2018/3142 of Notification No: 15/2018. Aspirants who are interested in the Rajasthan Jobs can

Read More »