MCQ’s of Today Current Affairs Capsule | Important GK Questions July 2022 | Daily GK Quiz

July 2022 GK Questions

20th July 2017 GK Questions – Are you fed with the internet for searching Daily GK Questions? Then here is the solution for all of you, i.e.; www.karnatakayouthportal.in. Here on our blog, you can get Latest General Knowledge Questions based on Current Affairs Daily. Competitors those who are preparing for SSC, UPSC, Bank, Police, Teaching Jobs can read Day to Day GK Quiz Questions to get qualified in the Latest Government Jobs Exams. Practice Today Current Affairs MCQ’s based on News Highlights happened Today all over the world.

Have a glance look 2022 GK Questions and Answers provided on this page. Check Today Important GK Questions and Current Affairs Quiz Updates.

2022 General Knowledge Questions & Answers – Today Latest MCQ’s

Q1. Which State Government has approved revised policy of scheme to improve Girl Child Ratio

  1. Maharashtra
  2. Gujarat
  3. Kerala
  4. New Delhi

Answer – 1

Q2. Which Bank has launched website for home buyers

  1. Repco Bank
  2. Canara Bank
  3. Dena Bank
  4. State Bank Of India

Answer – 4

Q3. According to the International Migration Outlook 2017 which of the following country is among top asylum-seekers

  1. Australia
  2. India
  3. Saudi Arabia
  4. Pakistan

Answer – 2

Q4. _____________ has signed MoU with Department of Defence Production

  1. Bharat Electronics Limited (BEL)
  2. Hindustan Limited
  3. TVS Electronics Limited
  4. L&T limited

Answer – 1

Q5. Who appointed as the Team India Bowling Coach?

  1. Muralidharan
  2. Suresh Varma
  3. Ramesh Singh
  4. Bharat Arun

Answer – 4

Day to Day MCQ based GK Questions – 20th July 2017 Current Affairs Quiz Today

1.Which of the following country Navy tests world’s first Laser Weapons System?

  1. Iran
  2. Iraq
  3. India
  4. United States of America

Answer – 4

2. Who appointed as the Chief Minister (CM) of Nagaland by Governor?

  1. S.C.Jamir
  2. K.L.Chishi
  3. T R Zeliang
  4. P.L.Shila Pao

Answer – 3

3. Name the low-cost screening device launched by the Union Government

  1. National Biopharma Mission
  2. Sohum Hearing Screening device
  3. Artificial Dentures
  4. Tripods / Quadpods

Answer – 2

4. In which country New species of birdlike dinosaur has identified

  1. Africa
  2. New Zealand
  3. Canada
  4. Afghanistan

Answer – 3

5. To develop which village India & Sri Lanka has signed MoU recently

  1. Anuradhapura District
  2. Jodhpur
  3. Kurnool
  4. Bikaner

Answer – 1

You can also Check 

2022 Latest GK Quiz Questions – Daily Current Affairs Capsule

Q1. Recently Who elected as Home Affairs Select Committee in the United Kingdom Parliament

  1. MP Preet Kaur Gill
  2. Ingrid Harab
  3. Debortte Besset
  4. Niti Bharati

Answer – 1

Q2. Name of the missile USA jointly launched with Australia

  1. MAA _ 1 A
  2. Velvet Glove
  3. AVMT – 300
  4. Hypersonic International Flight Research Experimentation Program (HIFiRE)

Answer – 4

Q3. To whom additional charge of Urban Development Ministry has given by Modi

  1. Narendra Singh Tomar
  2. Smriti Irani
  3. Raj Nath Singh
  4. Jagat Prakash Nadda

Answer – 1

Q4. State bank of India has launched _________ platform for home buyers

  1. www.sbihomebuy.in
  2. www.sbirealty.com
  3. www.sbihome.in
  4. www.sbirealty.in

Answer – 4

Q5. Who released the book on swim expedition Ganga Avahan

  1. Arun Jaitley
  2. Pranab Mukherjee
  3. Narendra Modi
  4. Smruthi Irani

Answer – 1

6. Central Government has banned presenting flower bouquets to whom’s welcome during functions

  1. Guests from other countries
  2. Chief Ministers of States
  3. Governors of States
  4. PM Narendra Modi

Answer – 4

Q7. APJ Abdul Kalam’s memorial on July 27 is inaugurated by whom

  1. Prime Minister Narendra Modi
  2. Arun Jaitley
  3. Suresh Menon
  4. Prakash Javadekar

Answer – 1