Practice Current Affairs GK Quiz Daily

15th june 2022 GK Questions

Hello Readers!!!! Are you preparing for the Competitive Exams? And searching for Daily GK Questions. Then don’t worry you are at right place to get Day to Day GK Questions and Answers. Here on this page, we will update the GK Questions based on Latest Current Affairs. You can also practice Latest Current Affairs GK Quiz.

Today 30th May 2017 GK Questions | Practice Current Affairs GK Quiz Daily

30th May 2017 GK Questions  – Current Affairs Quiz

Q1. Which City Police has received FICCI Smart Policing Award 2017

  1. Andhra Pradesh
  2. Mumbai
  3. Pune
  4. Karnataka

Answer – 3

Q2. Who is the first Indian to summit Mount Everest a record six times?

  1. Edmund Hillary
  2. Love Raj Singh
  3. Dharmshaktu Stipe
  4. Bozic Nawang Gombu

Answer – 2

Q3. Recently for developing the world’s largest telescope construction below which countries have involved.

  1. Albania, Tirana,
  2. Belgium, Brussels
  3. Morocco, Rabat
  4. Chile, Santiago

Answer – 4

Q4. Which Indian Village has declared as a Biodiversity Heritage Site

  1. Dailong
  2. Babuwali
  3. Gajapati
  4. Sambalpur

Answer – 1

Q5. Which Country has own 13th Football Association Cup

  1. Arsenal
  2. Aston Villa
  3. Crystal Palace FC
  4. Liverpool FC

Answer – 1

Q6. Who is the Chairman of Central Board of Excise & Customs (CBEC)

  1. P.K. Purwar
  2. Vanaja N. Sarna
  3. Mahender Singh
  4. R K Mahajan

Answer – 2

30th May 2017 General Knowledge Questions & Answers

1.___________ Company has own the India’s most profitable state-owned company

  1. Bharat Petroleum
  2. Indian Oil Corporation (IOC)
  3. Super Gas
  4. Hindustan Petroleum Limited (HPL)

Answer – 2

2. How many agreements have signed between India-Mauritius

  1. 5
  2. 4
  3. 6
  4. 7

Answer – 2

3. Which Viruses the World Health Organisation has detected in India

  1. Hepatitis C
  2. Dengue
  3. Zika
  4. Human papillomavirus (HPV)

Answer – 3

4. Recently who has launched Aeronautical Test Range in Karnataka

  1. Arun Jaitley
  2. Suresh Prabhu
  3. Nitin Gadkari
  4. Ashok Misra

Answer – 1

5. _____________ Organization has announced to invest Rs 20,000 crore in equities in 2017-18

  1. International Manpower Organisation
  2. Structure and Organization of Government (SOG)
  3. Marine Management Organisation
  4. Employees Provident Fund Organisation (EPFO)

Answer – 4

6. what is India’s rank in the most complex jurisdiction for taxation as per the Asia Pacific Tax Complexity Survey which ha conducted by Deloitte?

  1. 5th
  2. 7th
  3. 2nd
  4. 1st

Answer – 3

Current Affairs and GK Quiz Daily – 30th May 2017 GK Questions

Q1. How many Odias has awarded Sangeet Natak Akademi Awards 2016

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 7

 Answer – 3

Q2. In which city ‘Sewa Cab’ has launched to compete with Ola and Uber?

  1. Delhi
  2. Mumbai
  3. Bengaluru
  4. Pune

Answer – 1

Q3. International Day of United Nations Peacekeepers has observed on ________

  1. June 6
  2. May 29
  3. April 3
  4. July 28

Answer – 2

Q4. _____________ becomes first Indian to win a Gold in International Fencing Tournament

  1. Gaurav Gupta
  2. Vijay Kumar
  3. Sagar Lagu
  4. C.A. Bhavani Devi

Answer – 4

Q5. Which Country has won the 2017 Sudirman Cup

  1. South Korea
  2. Japan
  3. Germany
  4. Singapore

Answer – 1

29th and 30th May GK Questions and Answers

1.___________ has appointed as the Chairman of the National Commission for Minorities

  1. Syed Ghayorul Hasan Rizvi
  2. Wajahat Habibullah
  3. Naseem Ahmad
  4. Syed Nadeem Gilani

Answer – 1

2. In which country India-Pacific Islands Sustainable Development Conference was held?

  1. Nauru
  2. Samoa
  3. India
  4. Fiji

Answer – 4

3. Who represent India at the Little Miss Universe

  1. Padmalaya Nanda
  2. Sheela Ramakrishnan
  3. Nandini Varma
  4. Sudha Raghunathan

Answer – 1

4. Recently Indian Space Research Organisation has planned to launch _________ rocket

  1. Brahmos – I
  2. Agni -II
  3. GSLV Mk-III
  4. PSLV-C37

Answer – 3

5. Kiran Ashar is related to which sports who passed away recently

  1. Football
  2. Hockey
  3. Wrestling
  4. Cricket

Answer – 4

Leave a Comment

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 | Sanitary Inspector, Medical Health Officer, & Other Posts | Apply Offline

Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022 Are looking for Maharashtra Government Jobs? Then, Directly Walk-In to the Malegaon Mahanagarpalika Recruitment 2022. As per the news, Malegaon Mahanagarapalika Recruitment 2022 is going to recruit the candidates for Sanitary Inspector, ANM, Junior Engineer, Veterinary Officer & Others. So, Eligible participants from Maharashtra can attend

Read More »

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 – Nursery Training Teacher (NTT) Jobs, RSSB, Purv Prathamik Shiksha Adhyapak

RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Rajasthan Subordinate and Ministerial Services Selection Board (RSMSSB) had announced an employment Notification recently 2022. Rajasthan Government had announced the RSMSSB NTT Teacher Recruitment 2022 Notification under Advertisement No: प.14(76)RSSB/अर्थना/NTT/2018/3142 of Notification No: 15/2018. Aspirants who are interested in the Rajasthan Jobs can

Read More »