Today’s Important GK Questions – June 2022 GK Questions and Answers

2022 GK Questions

Are you preparing for Government Exams and looking for Daily GK Questions? No need to worry you can get GK Questions based on Latest Current Affairs on this page. So candidates regularly check Current Affairs page in our blog http://karnatakayouthportal.in/ for daily updates. Go through below sections to get Today 04th June 2022 GK Questions and Answers, Latest Current Affairs and GK Quiz Questions.

Todays Important GK Questions   Get 04th June 2017 GK Questions and Answers

2022 GK Questions – Latest Current Affairs Quiz

Q1. ____________ Cabinet approved extension of Metro rail from Delhi to Sonepat

  1. Bihar
  2. Haryana
  3. Kerala
  4. Punjab

Answer – 2 (Haryana)

Q2. Which Film represent India at 52nd Karlovy Vary International Film Festival

  1. Nargis
  2. Neecha Nagar
  3. Ralang Road
  4. Do Bigha Zamin

Answer – 3 (Ralang Road)

Q3. Which State CM has announced 6 point comprehensive plan for farmers?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Mumbai
  4. Teleganna

Answer – 4 (Teleganna)

Q4. On which bank RBI admits prompt corrective action

  1. Karnataka Bank
  2. Dena Bank
  3. State Bank of Mysore
  4. Federal Bank

Answer – 2 (Dena Bank)

Q5. __________ has appointed as CEO of Prasar Bharati

  1. Shashi Shekhar Vempati
  2. Hari Narayana
  3. Sekar Babu
  4. Venkaeswaran

Answer – 1 (Shashi Shekhar Vempati)

Today’s Important GK Questions – 2022 GK Quiz

1. __________ is set to became next Ireland Prime Minister

  1. Brian Cowen
  2. Albert Reynolds
  3. John Bruton
  4. Leo Varadkar

Answer – 4 (Leo Varadkar)

2.  Under World Bank programme which bank has clear 100 Mw solar projects worth Rs 400 Cr

  1. Dena Bank
  2. Canara Bank
  3. State Bank of India
  4. Vijaya Bank

Answer – 3 (State Bank of India)

3. To promote Skill Development Punjab has joined hands with __________

  1. The United States of America
  2. London
  3. United Kingdom
  4. Denmark

Answer – 3 (United Kingdom)

4. ____________ has signed MoU with Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) to Set Up 2 more Tech Schools

  1. Nokia
  2. Samsung
  3. Micromax
  4. Lava

Answer – 2 (Samsung)

5. Three Days PM Modi has to be held in __________ State

  1. Punjab
  2. Haryana
  3. Andhra Pradesh
  4. Karnataka

Answer – 3 (Andhra Pradesh)

General Knowledge Questions and Answers

Q1. From Dadasaheb Phalke Academy who has awarded Critics Award for Best Actress

  1. Hema Malini
  2. Raveena Tandon
  3. Aishwarya Rai
  4. Zeenat Amman

Answer – 2 (Raveena Tandon)

Q2. What is the Name of the world’s first travel social networking platform going to launch in June 2022

  1. Travel Book
  2. Travel House
  3. Travel Store
  4. TravelUR

Answer – 4 (TravelUR)

Q3. ______________ is the author of the book ” The Ministry of Utmost Happiness”

  1. Salman Rushdie
  2. Amitav Ghosh
  3. Jhumpa Lahiri
  4. Arundhati Roy

Answer – 4 (Arundhati Roy)

Q4. In which State India’s first ‘freight village’ will come up?

  1. Maharashtra
  2. Uttar Pradesh
  3. Karnataka
  4. Gujarat

Answer – 2 (Uttar Pradesh)

Q5. Mouma Das is related to ___________ Sports

  1. Table Tennis
  2. Lawn Tennis
  3. Badminton
  4. Golf

Answer – 1 (Table Tennis)

04th June 2017 GK Questions – Today Current Affairs and GK Quiz

1.T.S.V. Hari was a renowned ___________ who passed away recently

  1. Scientist
  2. Actor
  3. Journalist
  4. Classical Dancer

Answer – 3 (Journalist)

2. Which State has signed the agreement with United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) to fight drug menace?

  1. Haryana
  2. Punjab
  3. Bihar
  4. Uttar Pradesh

Answer – 2 (Punjab)

3. Recently SEBI, BSE, NSE has approved for merging of Airtel and ______

  1. Telenor
  2. Vodafone
  3. Idea
  4. Jio

Answer – 1 (Telenor)

4. ___________ has nominated as first Indian as a member of the Umpires and Referees Committee (URC)

  1. Ganeshan Neelakanta Iyer
  2. Ecuador’s Freddy Almendariz
  3. Ricardo Vargas
  4. Neelakanta Ganeshan

Answer – 1 (Ganeshan Neelakanta Iyer)

Gauhati University PG Entrance Test Result – MA, MSc & MCom

Gauhati University PG Entrance Test Result 2022 Are You Waiting for theGauhati University PG Entrance Test Result 2022..? Here comes the time to know the Results of the Gauhati University PG Entrance Test Result Examination Conducted in the March 2022. Many of the Aspirants may Attend the Canara Bank PO Exam and may be Waiting

Read More »

RRB Guwahati Admit Card 2022 – Group D CBT Exam of 103769 Posts

HEC Non-Executive Admit Card 2022 Hello Folks!! Have you filled and submitted RRB Guwahati Admit Card 2022 applications .Then you might be looking for RRB Guwahati Admit Card 2022 to carry it for the written examination. Usually, HEC Diploma Engineer Trainee Admit Card 2022 is going to release before one week of the written examination. In order to get all the

Read More »

SSUHS Admit Card 2022 – D.Pharm & BSc Nursing CEE Exam

SSUHS Admit Card 2022 Download SSUHS Admit Card 2022 from the following links provided by our team. Candidates willing to work for the Assam Government must attend the SSUHS Admit Card 2022 Admit Card 2022 Exam 2022. The Government is going to conduct the test on 14th August 2022 (Sunday). Applicants can download and practice the Syllabus Previous papers

Read More »

Assam Direct Recruitment Admit Card – 26441 Posts Written Test

Assam Direct Recruitment Admit Card 2022 Download Assam Direct Recruitment Admit Card 2022 on its official web portal. The Government of Haryana is release the Admit Card days prior to the exam. As of now, the officials did not disclose any information about Haryana GDS Call Letter 2022. Candidates should Assam Direct Recruitment Admit Card 2022 to the test center which

Read More »

Gujarat SET Previous Papers |Solve GSET Assistant Lecturer Model [email protected]

Gujarat SET Previous Papers 2022 Latest Government Job seekers who are preparing for GSET Exam 2022 can download the Gujarat SET Previous Papers 2022. Recently, The Government of Gujarat had declared the GSET Recruitment 2018 advertisement for various Assistant Professor, Lecturer vacancies. Interested and eligible applicants can apply online for GSET Exam 2022. The officials will receive the online

Read More »

Gujarat SET Notification 2022 | Apply Online for GSET Assistant Professor [email protected]

Gujarat SET Notification 2022 Helloo Readers!!!Hope you are not tired of searching for Latest Government Jobs. Recently, The Gujarat Government has disclosed an employment notification. The Gujarat SET Notification 20122 is about to fill up the Various Assistant Professor/Lecturer Jobs 2022. This year, The Maharaja Sayajirao University of Baroda, Vadodara inviting the online applications for GSET 2022. Applicants willing to

Read More »