Today’s June 2022 GK Questions & Answers | Get Current Affairs Quiz Daily

09th June 2022 GK Questions

Are you preparing for Competitive Entrance Examinations? And looking for Latest GK Questions then check Current Affairs page on our website. Today’s Important 09th June 2022 GK Questions had given here. By knowing the Latest Current Affairs GK Quiz Questions, one can easily qualify and crack the competitive exam. Here you can also get Latest Current Affairs Updates and Daily GK Questions. Practice Day to Day GK Questions and Current Affairs Quiz Questions.

Latest Current Affairs Quiz 09th June 2022 – Today GK

Q1. _____________ elections will commence on July 17th

  1. Kerala State Elections
  2. Presidential Elections
  3. Punjab State Elections
  4. Central Government Elections

Answer – 2

Q2. Which of the following Railway services has planned to develop 21 News Stations

  1. Chennai Metro Rail Systems
  2. Konkan Metro Rail Systems
  3. Kerala Metro Rail Systems
  4. Mumbai Metro Rail Systems

Answer – 2

Q3. Which country has among top five consumer markets in Asia

  1. India
  2. France
  3. Australia
  4. China

Answer – 1

Q4. Prime Minister Modi Narendra Modi has inaugurated ________________ Summit

  1. G7
  2. SAARC
  3. Shanghai Cooperation Organisation (SCO)
  4. Economic Cooperation Organization (ECO)

Answer – 3

Q5. Who has signed the MoU with the European Union and Iran

  1. Canara Bank
  2. Foreign Investors Federation
  3. State Bank of India (SBI)
  4. Securities and Exchange Board of India (SEBI)

Answer – 4

09th June 2017 GK Questions – Daily GK Quiz

1.India has signed with ___________ country for export credit of USD 9 billion

  1. Korea
  2. Pakistan
  3. Japan
  4. Australia

Answer – 1

2. For which bank K G Karmakar, Gauri Shankar has appointed as Independent Directors of India

  1. State Bank Of India
  2. Reserve Bank Of India
  3. India Post Payments Bank (IPPB)
  4. South Indian Bank

Answer – 3

3. United Nations has warns of Clean Water Shortages by _________years

  1. 2050
  2. 2040
  3. 2046
  4. 2006

Answer – 1

4. To promote skill development in the health sector which union minister has launched Skill for Life, Save a Life Initiative

  1. Kannan Singh
  2.  J P Nadda
  3. Rajnath Singh
  4. Arun Jaitley

Answer – 2

5. Which Ministry has helped Union Government skills 1.17 crore people?

  1. Ministry of Home Finance
  2. Ministry of Telecommunication
  3. Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
  4. Ministry of Rural Development

Answer – 3

Today 09th June 2022 MCQ based GK Questions & Answers

Q1. Which bank introduces Polyethylene Terephthalate Glycol (PETG) based on India’s first biodegradable prepaid gift cards?

  1. ICICI Bank
  2. Axis Bank
  3. HDFC Bank
  4. State Bank of India

Answer – 2

Q2. Which Organization has launched ‘Super Dads’ initiative

  1. WHO
  2. UNESCO
  3. UNICEF
  4. Red Cross Society

Answer – 3

Q3. In which city ‘Vatsalya – Maatri Amrit Kosh’, a National Human Milk Bank and Lactation Counselling Centre has launched.

  1. Mumbai
  2. Jaipur
  3. Lucknow
  4. Delhi

Answer – 4

Q4. World Oceans Day 2017 has celebrated on which date all over the world.

  1. July 8th
  2. June 08th
  3. April 20th
  4. March 31st

Answer – 2

Q5. How many Indo-American has selected as astronauts by NASA

  1. 12
  2. 25
  3. 17
  4. 21

Answer – 1

 Today’s Important Current Affairs GK Questions – 09th June 2022

1.Which Indian Actress has bagged with Dadasaheb Phalke Award

  1. Manisha Koirala
  2. Sridevi
  3. Jayasudha
  4. Priyanka Chopra

Answer – 1

2. Which country has launched the World Pest Day

  1. America
  2. China
  3. England
  4. India

Answer – 3

3. Which bank has introduced charges for UPI transactions

  1. Andhra Bank
  2. State Bank of India
  3. Dena Bank
  4. HDFC Bank

Answer – 4

4. In which Act Statutory Liquidity Ratio (SLR) is defined

  1. Companies Act, 2013
  2. Banking Regulation Act, 1949
  3. Reserve Bank of India Act, 1934
  4. Negotiable Instruments (NI) Act, 1881

Answer – 2

5. In which city “Capacity Building of SDRF-2017” Disaster Management Conference has held?

  1. Delhi
  2. Mumbai
  3. Hyderabad
  4. Jaipur

Answer – 1